1. etap

zrobione

Polędwicę włóż do marynaty na minimum pół godziny, najlepiej całą noc.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Pieczarki, baklażana i cukinię polej tłuszczem do smażenia, posyp ziołami prowansalskimi i popieprz. Połóż warzywa na grillu, pilnując aby się nie spaliły, potem odłóż na bok.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Paprykę dodaj do mięsa pod koniec marynowania.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Na wcześniej namoczone w wodzie patyczki do grillowania zacznij nabijać naprzemiennie mięso i paprykę.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Połóż szaszłyki na grillu na ok. 3 - 4 minuty z każdej strony.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Gotowe szaszłyki możesz podawać na drewnianej desce, razem z grillowanymi warzywami.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków

6 osób

45 min

faszerowane warzywa

Faszerowane warzywa

4 osób

70 min

lasagne rolowana

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami

4 osób

35 min

mule

Mule po marynarsku

2 osoby

46 min

panierowane-eskalopki-z-indyka-z-ziemniaczanym-puree

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów

4 osób

20 min

Karp po laotansku

Karp po laotańsku

4 osób

45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą

Grillowane żeberka z kukurydzą

4 osób

55 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min