
Karaibski deser bananowy
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
1. etap
zrobione
Na patelni rozpuść masło, a następnie wsyp cukier trzcinowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodaj banany i zrumień je na brązowo z obu stron.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Oprósz cynamonem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej rum oraz likier bananowy i podpal.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Poczekaj, aż płomień zgaśnie.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Banany serwuj z kulką lodów lub z bitą śmietaną, udekorowane wiórkami kokosowymi lub pistacjami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min