1. etap

zrobione

Oczyść i obierz selera, białą rzodkiew, ziemniaki, marchewkę i cebulę. Pokrój je w kostkę.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

W rondlu rozgrzej tłuszcz i wsyp pokrojone warzywa i różyczki brokułów. Często mieszając, podsmaż je przez 10 minut, by odparowały wodę i zmiękły.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Następnie wlej bulion i powoli doprowadź do zagotowania. Gotuj 5 minut.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Dodaj śmietanę i pokrojonego na kawałki dorsza. Dopraw pieprzem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Zupę podawaj gorącą, posypaną papryką i natką pietruszki.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem

4 osób

30 min

ZUPA RYBNA CALDEIRADA

Zupa rybna Caldeirada

4 osób

40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole

Pierożki z kurczakiem w rosole

4 osób

120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą

4 osób

165 min

Francuska zupa grochowa

Francuska zupa grochowa

4 osób

70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

Chłodnik pomidorowy z jogurtem

4 osób

85 min