1. etap

zrobione

Głęboką formę (25 cm średnicy) posmaruj masłem i obsyp cukrem. Na jej dnie ułóż gruszki.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Wymieszaj w misce 3 jajka i 150 g cukru, następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, na koniec zaś dolej mleko i olej oraz aromat waniliowy. Wymieszaj. Masę wylej na gruszki i piecz przez 70 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw na 10 min.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Przygotuj glazurę: rozpuść 120 g masła, 2 jajka połącz z 100 g cukru, a następnie wlej roztopione masło, dokładnie mieszając, by składniki się połączyły.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Glazurę wylej na ciasto i piecz je jeszcze przez 20 minut.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej masę krówkową. Pozwól, by się razem zagotowały, a następnie dobrze ubij.

zaznacz jako zrobione

7. etap

zrobione

Fondant podawaj razem z karmelem z masy krówkowej.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min