Papryka zapiekana z serem feta
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Papryki umyj i wytrzyj. Przekrój na pół i oczyść z nasion. Pozostaw ogonek.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Obierz i posiekaj ząbek czosnku. Rozgnieć ser feta w misce. Dorzuć czosnek, orzeszki piniowe, rozmącone jajko, wlej mleko. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wymieszaj dobrze, a następnie wypełnij otrzymana masą papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Włóż je do naczynia do zapiekania, wlej dwie łyżki wody i łyżeczkę oliwy na dno i wstaw do piekarnika na 25-30 minut.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Podawaj gorące z zieloną sałatą, posypawszy siekaną bazylią i skropiwszy oliwą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Omlet chiński
4 osób
25 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min
Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min